Selecteer een pagina

Villa-Vredelust

Romantisch

Valentijnsontbijt

Verras je Valentijn met een heerlijk ontbijtje op bed

Flesje jus de Orange
Flesje procecco met frambozen en rozenwater
Croissant gevuld met kersenroom
Broodpudding met kaneel en rozijnen
Huisgemaakte bonbons
Brownie
Macaron
Brioche gevuld met spek ei en truffel ( warm)
Brioche met zalm en avocado en mierikswortel Stracciatella hangop met frambozen

€25,50 per persoon

Dit heerlijke ontbijt is af te halen op zondag 14 februari tussen 9.00 uur en 12. 00 uur

U kunt u ontbijtje bestellen via: info@villa-vredelust.nl Bestellingen kunt u doorgeven t/m donderdag 11 februari

 

Heidepark en Vredelust zijn twee naast elkaar gelegen landgoederen. Het zijn vroege voorbeelden van buitenplaatsen in de landgoederenzone langs de bosrijke gronden aan de uitvalswegen rond de stad. Deze buitens werden veelal aangelegd op initiatief van rijke textielfabrikanten. Het huis Heidepark, hetgeen wij Vredelust noemen, is beschermd als rijksmonument. Het hoofdhuis van Vredelust is afgebroken, op die plek is nu de parkeerplaats net voor de Rugby club Tilburg

De landgoederen zijn omstreeks 1880-1890 aangelegd ten zuiden van de Bredaseweg in een gebied dat van oorsprong bestond uit woeste heide en dat vanaf ca. 1830 werd ontgonnen en beplant. Heidepark is gebouwd als boerderij met herenkamer en Vredelust als dienstwoning met herenkamer. Beide woningen zijn later verbouwd tot villa.

De parken hadden zowel een sier- als een nutsfunctie waarbij delen in gebruik waren als productiebos en er in de directe omgeving van de huizen sprake was van een parkaanleg in landschapsstijl met slingerende padenpatronen en waterpartijen. Dit is nog altijd herkenbaar aan de bosbeplanting die divers is en met name in de noordelijke helft van het wandelgebied van parkachtige allure heeft (beukencarré, rododendrons, acacialaan, beuken-/eikenlaan en solitaire bomen).

In het verleden is de villa en het landgoed dat wij nu dus Vredelust noemen een ware hotspot voor bruidsreportages geweest. Honderden zo niet duizenden bruidsparen hebben er hun foto’s laten maken. Zelfs toen het al zeer vervallen was en het dak ingepakt was met carnavaleske groene en oranje zeilen. Als we ze nog niet hebben zijn uw bruidsfoto’s bij Vredelust van harte welkom op info@Villa-vredelust.nl

In 2013 is Villa Vredelust door de gemeente verkocht met als verplichting de restauratie en vestiging van een exclusief (sterren) restaurant. Om diverse redenen is dat koper niet gelukt en is het pand in 2016 doorverkocht aan de huidige eigenaren, drie Tilburgse ondernemers.

Zij hebben voor het landgoed de Natuurschoonwet status aangevraagd en het 7 dagen per week publiek toegankelijk gemaakt. Het rijksmonument is de afgelopen jaren met de nodige tegenslagen zeer grondig en professioneel gerestaureerd en in oude glorie hersteld.

 Direct aan het monumentale pand is een moderne contrasterende nieuwbouw gerealiseerd waardoor in totaal een multifunctionele horecagelegenheid is ontstaan. De wens voor een exclusief restaurant is verruild voor een breder toegankelijke formule die meer aansluit bij de omgeving. Het pand voorziet nu in een brasserie, bruin café, Herenkamer en diverse ruimten voor private diners, borrels of vergaderingen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

 Rondom het pand ligt een eigen bos van ruim 6ha met grote vijver en een riant terras van ruim 200m2. Het bos is onderdeel van het veel meer omvattende Stadsbos 013 waarvan Villa Vredelust op haar beurt vanaf 10 oktober het kloppende hart zal zijn. Iedereen is welkom om te komen eten, drinken, vergaderen, feesten etc. Alles voorlopig uiteraard met inachtneming van de RIVM-corona regels. Reserveren is verplicht!

Villa Vredelust zal 7 dagen per week open zijn vanaf 11:00. In de brasserie kan na een fijne boswandeling, fietstocht of sportieve activiteit een heerlijke kop koffie, een verfrissend drankje en een stuk taart genuttigd worden. De lunch is laagdrempelig maar van uitstekende kwaliteit. Qua avondkaart positioneert Vredelust zich tussen het zogenaamde eetcafé en een meer exclusief restaurant. Kortom een uitstekende prijskwaliteitverhouding.

 In het bruin café is plaats voor een georganiseerde borrel maar ook vooral voor passanten die komen voor een heerlijk biertje en een gezellig gesprek. Er is altijd wel een bekende en anders praat de barman terug.

 De meer chique authentieke Herenkamer met open haard en uitzicht op het grandioze terras en de vijverpartij, is uitstekend geschikt voor groepsdiners recepties of condoleances. Op de eerste verdieping bevindt zich nog een vergader- en presentatieruimte. Tot slot vind je op de oude zolder een “privé” café om met een klein gezelschap sfeervol (na) te borrelen.

 Dit alles volledig ingericht in harmonie met de natuurlijke omgeving. Zo wordt de nok van de brasserie gesierd door 1200 vogels die als het ware door een tunnel vliegen en vermaken de vissen zich uitstekend in het aquarium barblad.

 Wees welkom en kom snel kijken!

 

Little Look 

Ontdek hier Villa-Vredelust